Herkkujogurttipurnukat kuningatar-chiahillolla ja granolalla

kahdelle

1,5 dlkuningatar-chiahilloa
1 prk (150 g)Yosa Greek Styleä (tai ½ prk Yosa Naturellia)
0,5 dlgranolaa

Kuningatar-chiahillo

2 dlmustikoita
2 dlvadelmia
2 rklkotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)
4 rklchia-siemeniä

Granola

2,5 dlkaurahiutaleita
1 dlmantelilastuja ja murskattuja manteleita
0,5 dlkurpitsansiemeniä
0,5 dlseesaminsiemeniä
0,5 dlpellavansiemeniä
3 rklkotimaista luomuhunajaa (tai kookossiirappia)
3 rklkookosöljyä (tai oliiviöljyä)
1 tlceylon-kanelia
⅓ tlkardemummaa
hyppysellinen merisuolaa
3tuoretta taatelia, kivet poistettuina
1 dlvettä

Kuningatar-chiahillo:

Soseuta marjat esimerkiksi sauvasekoittimella ja hämmennä sekaan hunaja. Lisää chia-siemenet ja anna turvota 15 minuuttia. Säilytä suljettavassa lasipurkissa jääkaapissa ja käytä viikon sisällä.

 

Granola:

Sekoita isossa kulhossa kaurahiutaleet, mantelilastut ja siemenet. Sulata hunaja ja kookosöljy lämpimässä vesihauteessa ja sekoita joukkoon mausteet. Kaada seos kuivien ainesten sekaan ja sekoita. Pilko joukkoon taatelit. Lisää lopuksi vesi ja sekoita. Anna turvota viitisen minuuttia. Kaada seos leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 175 asteessa 15-20 minuuttia sekoittaen pari kertaa paiston aikana, jotta granola paistuu tasaisen kullankeltaiseksi. Ota pelti uunista ja anna jäähtyä täysin. Säilö suljettavassa lasipurkissa jääkaapissa ja käytä parin viikon sisällä.

 

Kokoa annokset:

Annostele purnukoiden pohjalle kuningatar-chia-hilloa. Lisää päälle Yosaa ja ripottele pinnalle granolaa. Tarjoa viileänä ja nauti.