Jouluinen marjajäädykekakku

noin 12-15 hengelle

Pohja

300 gvegaanisia piparkakkuja
0,5 dlrypsiöljyä
0,5 dlkylmää vettä

Täyte

3banaania
2avokadoa
2 rklkookosöljyä
800 g (2 isoa purkkia)Yosa Metsämarjaa
2 dltuoreita tai pakastemarjoja makusi mukaan (mustikkaa, mansikkaa, mustaherukkaa tai karpaloa)

Koristeluun

karpaloita, karhunvatukoita ja mansikoita

 

Valmista ensin pohja. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja murskaa piparit tehosekoittimessa muruksi, lisää öljy ja vesi. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Valmista sen jälkeen täyte sekoittamalla tehosekoittimessa tai blenderissä muut aineet niin kauan, että seos on sileää ja tasaista. Kaada se pohjan päälle vuokaan. Anna jäätyä pakastimessa noin 4-5h. Ota sulamaan huoneenlämpöön noin 30 min ennen tarjoilua. Koristele tuoreilla tai pakastetuilla marjoilla.

yosa_marjajaadykekakku1