Kaurajogurtti-jäätelöpuikot paahdetuilla kirsikoilla

noin 8 jäätelöpuikkoa

3 dlkirsikoita
3 rklkotimaista luomuhunajaa tai agavesiirappia
1 tl vaniljauutetta
1 prk (400 g)Yosa Naturellia

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Halkaise kirsikat ja poista niistä varret ja kivet. Levitä kirsikkapalat leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista noin 20 minuuttia. Kaada kirsikat tehosekoittimeen ja lisää hunaja/agavesiirappi ja vaniljauute. Soseuta ja anna jäähtyä.

Lusikoi pari ruokalusikallista Yosaa jäätelömuottien pohjalle. Lisää päälle pari ruokalusikallista kirsikkasosetta ja täytä muotit lopuksi vielä Yosalla. Voit sekoittaa seosta muottien sisällä kevyesti esimerkiksi puutikulla, jotta saat siihen kivaa kuviointia. Laita lopuksi tikut muotteihin ja pakasta noin pari tuntia tai kunnes jäätelöt ovat täysin jähmettyneet. Valuta muottien päälle hieman lämmintä vettä, jotta saat jäätelöt irtoamaan muoteistaan. Anna jäätelöiden sulaa hieman ennen nauttimista, jotta koostumus ei ole jäähileinen.

Vinkki! Mikäli haluat jäätelöistä makeampia, sekoita Yosan joukkoon hieman hunajaa tai agavesiirappia.