Kermainen parsa-tagliatelle

4 annosta

1 prk (200 g)Yosa Food Kaurafraichea
1nippu vihreää parsaa
1kasvisliemikuutio
2salottisipulia
1 dlvalkoviiniä
½ tlsahramia
½ tlkurkumaa
½sitruunan mehu
3 rklpilkottua persiljaa
3 rklpilkottua ruohosipulia
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria
n. 400 gtagliatellepastaa

Napsauta parsojen juuresta kuiva osuus pois. Kuori tyvi ja keitä parsat kevyesti
suolatussa vedessä noin 3 minuuttia. Jätä nuput veden yläpuolelle, sillä ne kypsyvät höyryssä. Lisää myös parsojen katkaistut juuret kiehuvaan veteen tuomaan makua. Nosta parsat vedestä, ja säästä niiden keitinliemi. Heitä parsojen juuret pois. Jäähdytä parsat kylmän veden alla tai jääpalojen seassa. Leikkaa parsat noin 1 cm paloiksi, mutta säästä nuput kokonaisina annokseen koristeeksi.

Leikkaa salottisipuli hyvin pieneksi silpuksi. Lisää säästämääsi parsojen keitinveteen kasvisliemikuutio, ja keitä siinä tagliatelle al denteksi eli n. 4
minuuttia. Paista samalla leikattu salottisipuli pannulla keskilämmöllä öljyssä mausteiden (sahrami, kurkuma) kanssa. Varo, ettei sipuli pala. Lisää valkoviini ja kiehauta. Lisää pannulle al dente tagliatellepasta, 1 dl keitinlientä, Yosa kaurafraiche ja pilkotut parsat. Kypsytä hetki sekoittaen. Mausta persiljalla, ruohosipulilla ja sitruunalla sekä maun mukaan suolalla ja pippurilla.

parsatagliatelle3