Omena-jogurttipiirakka

vuoan koko: 20x20 cm

Pohja

4 dlkaurajauhoja
0,5 dlkoivusokeria
1 tlleivinjauhetta
1 tlceylon-kanelia
½ tlkardemummaa
1 dlsulaa kookosöljyä (tai luomukirnuvoita)
1 dlYosa Greek Styleä
1luomukananmuna

Päälle

2kuutioitua omenaa
1,5 dlYosa Greek Styleä
1 tlvaniljauutetta
3-5 rklkoivusokeria
3luomukananmunaa

Pinnalle

n. 1 dlpohjataikinaa murustettuna

 

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suojaa uunivuoka leivinpaperilla. Sekoita isossa kulhossa kaurajauhot, koivusokeri, leivinjauhe, kaneli, kardemumma ja sula öljy. Ota noin 1 dl seosta pinnalle tulevaa murua varten ja siirrä sivuun pieneen kulhoon. Lisää loppuosaan taikinaa Yosa Greek Styleä ja kananmuna. Sekoita hyvin. Kaada taikina uunivuokaan.

Kuutioi omenat ja ripottele palat tasaisesti vuokaan pohjataikinan päälle. Sekoita purkillinen Yosa Greek Styleä, koivusokeria, vaniljauutetta ja kananmunat keskenään kulhossa. Kaada seos tasaisesti omenakuutioiden päälle. Murustele lopuksi pinnalle sivuun laittamasi pohjataikina. Paista uunissa noin 40 minuuttia. Ota uunista ja anna jäähtyä. Tarjoa ja nauti!

 

omena-jogurttipiirakka