Päärynä-Vadelma -raakakakku

kuudelle - kahdeksalle

Pohja

1 dlmanteleita
1 dlkaurahiutaleita
7tuoretta taatelia, kivet poistettuna
hyppysellinen suolaa
⅓ tlkardemummaa

Täyte

1 prk (200 g)Yosa Sport Päärynä-Vanilja
1,5 dlcashew-pähkinöitä, 30 min liotettuna
1 tlvaniljauutetta
2 rklkotimaista luomuhunajaa tai agavesiirappia
1 dlkookosöljyä sulatettuna
1 dlvadelmia

Pinnalle

päärynäsiivuja
vadelmia

 

Irtopohjavuoan halkaisija: 18 cm

 
Pohja:

Suojaa irtopohjavuoka leivinpaperin palalla, jotta kakku on helpompi siirtää myöhemmin. Murenna mantelit tehosekoittimella hienoksi muruksi. Lisää kaurahiutaleet, taatelit ja mausteet. Sekoita paksuksi muovailtavaksi massaksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella. Painele pohjataikina irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.

Täyte:

Kaada pähkinöiden liotusvesi pois ja huuhtele pähkinät. Lisää kaikki täytteen ainekset, paitsi vadelmat, tehosekoittimeen ja sekoita mahdollisimman samettisen sileäksi massaksi. Kaada reilu puolet täytteestä irtopohjavuokaan ja laita vuoka pakastimeen noin puoleksi tunniksi jähmettymään. Ota vuoka pakastimesta. Lisää vadelmat tehosekoittimeen jääneen täytemassan sekaan ja sekoita sileäksi. Kaada loppu täyte vuokaan ja pakasta vielä reilu tunti, tai kunnes kakku on täysin jähmettynyt. Ota pakkasesta ja anna sulaa hetki. Lisää pinnalle päärynäsiivuja ja vadelmia ja tarjoa.