Talvisalaatti

kahdelle - neljälle

1parsakaali
1omena
0,5 dlkarpaloita (tai puolukoita)
kourallinensaksanpähkinöitä
puolikaspunasipuli
0,5 dlkuivattuja karpaloita
0,5 dlkurpitsansiemeniä
puolikkaan sitruunan mehu

Kastike

1 prkYosa Greek Styleä
2 rklsitruunan mehua
1 rklkookossiirappia (tai kotimaista luomuhunajaa)
1 tlomenaviinietikkaa
1 tlTamari-soijakastiketta
muutama rouhaus mustapippuria myllystä
reilu hyppysellinen merisuolaa

 

Leikkele parsakaali pieniksi kukinnoiksi. Kuutioi omena pieniksi paloiksi. Laita parsakaali- ja omenapalat kulhoon. Silppua sipuli ja lisää joukkoon. Annostele sekaan kuivatut karpalot, puolukat ja siemenet. Purista päälle sitruunan mehua. Sekoita.

Sekoita pienessä kulhossa Yosa Greek Style, sitruunan mehu, kookossiirappi ja omenaviinietikka. Kaada seos kulhoon ja sekoita varovaisesti niin, että kaikki ainekset peittyvät kastikkeeseen. Tarkista maku ja lisää halutessasi esimerkiksi hieman suolaa tai mustapippuria. Tarjoa oitis tai säilytä jääkaapissa ja käytä kolmen päivän sisällä.

talvisalaatti