Vegepizza

Pizzapohja

2 dlvettä
¼ pkt (~12 g)tuorehiivaa
3 rklöljyä
1 tlsuolaa
n. 5 dldurumjauhoja

Tomaattikastike

1 prk (500 g)tomaattimurskaa
1sipuli
2valkosipulinkynttä
1laakerinlehti
2 rklbalsamicoa
1 tlkuivattua basilikaa
1 tlkuivattua persiljaa
1 tloreganoa
suolaa ja pippuria

Yosa Kaurafraiche -kastike

1 prk (200 g)Yosa Food Kaurafraichea
1,5 dloluthiivahiutaleita
2valkosipulinkynttä
½ dlvalkoviiniä

Täytteet

½ nippuvihreää parsaa
½purjo
2pihvitomaattia
kourallinentuoretta basilikaa

 

Yosan vegepizza valmistuu neljässä vaiheessa:
1. Valmista ensin pizzapohjan taikina (tai käytä valmista pakastepohjaa).
2. Kun taikina kohoaa, valmista kastikkeet: tomaattikastike ja Yosan kaurafraiche-kastike.
3. Esikypsytä kasvikset ennen pizzan kokoamista.
4. Kokoa pizzat, paista ja nauti!

Pizzapohja
Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi kattilassa, ja sekoita siihen hiiva murentaen. Lisää suola ja öljy. Sekoita puuhaarukalla veteen vehnäjauhoja vähän kerrallaan. Taikinan paksuuntuessa vaivaa kädellä. Kun olet lisännyt kaikki jauhot, vaivaa vielä noin 10 minuuttia. Peitä taikina keittiöliinalla ja jätä nousemaan noin tunniksi tai nostata viileässä vähintään kolme tuntia. Viileässä nostatettu taikina on herkullisempi!

Tomaattikastike
Pilko sipuli ja valkosipuli pieneksi. Kuullota, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää tomaattimurska, balsamico ja mausteet. Anna hautua miedolla lämmöllä vähintään 30 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.

Yosa Kaurafraiche -kastike
Pilko valkosipuli pieneksi ja kuullota kattilassa. Varo, ettei valkosipuli pala. Kaada kattilaan valkoviini ja kiehauta. Lisää Yosa Food Kaurafraiche, oluthiivahiutaleet ja suola. Kiehauta sekoittaen kastiketta jatkuvasti. Laita kastike sivuun odottamaan.

Täytteet
Napsauta vihreiden parsojen tyvi pois ja esikeitä noin 2-3 minuuttia. Jäähdytä parsat kylmän veden alla ja leikkaa ne pitkittäin kahtia. Pilko samalla tomaatit ja purjosta ohuita renkaita. Voit myös käyttää halutessasi muita esikypsytettyjä kasviksia pizzaan.

Pizza
Lämmitä uuni 250-asteiseksi ja laita pizzakivi tai uunipelti esilämpenemään. Kaulitse pitsataikinasta pyöreitä pohjia (n. 2-3 kpl) suoraan kevyesti jauhotetun leivinpaperin päällä. Rakenna pizzat yksi kerrallaan, jotta pohja ei vety kastikkeista. Levitä tomaattikastiketta pizzapohjalle. Lisää purjorenkaat ja vihreät parsat tomaattikastikkeen päälle. Levitä kaurafraiche-kastike ja lisää päälle tomaattiviipaleita. Nosta pizza leivinpaperista liu’uttamalla esilämmitetyn uunipellin tai pizzakiven päälle ja paista uunissa alalämmöllä noin 12 minuuttia tai kunnes pitsan pohja on rapea. Koristele tuoreella basilikalla ja herkuttele!

pizza