Usein kysyttyä

Miksi Yosa valmistetaan kaurasta?

Kauralla on hyviä ravitsemuksellisia ominaisuuksia: siinä on paljon liukoisia ja liukenemattomia kuituja, vähän rasvaa ja sekin on pääosiltaan hyvälaatuista öljymäistä tyydyttymätöntä rasvaa. Kauralla on suomalaisessa ruokaperinteessä vahva asema, ja Yosa tuo sen modernissa muodossa ruokapöytäämme.

Kuinka puhdasta Yosassa käytettävä kaura on?

Me täällä Biofermellä käsittelemme vain kauraa. Käyttämämme kaura on mahdollisimman puhdasta, mutta ei kuitenkaan virallisesti ns. puhdaskauran tason täyttämää. Tämä johtuu siitä, että viljelyn tai myllytyksen aikaista mahdollisuutta vähäiseen sekoittumiseen toisen viljan kanssa ei ole täysin poissuljettu, vaikka kauran käsittelyssä vältetäänkin tarkoin viljakontaminaatiota muihin kotimaisiin viljalajeihin, kuten ohraan, vehnään ja rukiiseen.

Gluteenimääritysten perusteella tiedämme, että kaikki Yosa-tuotteet ovat gluteenitasoiltaan erittäin vähägluteenisia (gluteenia alle 100 mg/kg). Yosa Sport -tuotteemme sisältävät gluteenia alle 20 mg/kg eli ne luokitellaan gluteenittomiksi.

Keliakialiiton ravitsemusjaosto on antanut suosituksen kauravalmisteista, jotka soveltuvat keliaakikoille ja kyseiseltä listalta löytyvät myös kaikki Yosa-kauravälipalat.

Onko Yosassa maitoa?

Yosassa ei ole maitoa eikä maidon ainesosia, kuten laktoosia, missään muodossa. Yosa on nimenomaan vaihtoehto heille, jotka eivät käytä maitotuotteita.